Διυλιστήριο: Στα 200 δις ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Στα 200 δις ευρώ οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Περίπου 200 δις ευρώ εκτιμώνται οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία, σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα «Der standard», η οποία επικαλείται ντοκιμαντέρ γαλλογερμανικού τηλεοπτικού δικτύου «ARTE» με τίτλο «Φοροδιαφυγή: Ωρολογιακή βόμβα»

Αναφορές γίνονται και σε Offshore εταιρείες, για παράδειγμα στα νησιά Κέιμαν, όπου είναι «εγκαταστημένες» σε τετραώροφο κτίριο 18.000 τέτοιες εταιρείες ή στο Ντελαουάρε, όπου οι Αμερικανοί έχουν τη δική τους φορολογική όαση και όπου σε ένα μονώροφο κτίριο είναι καταχωρισμένες περί τις 285.000 εταιρείες των οποίων οι ιδιοκτήτες παραμένουν μυστικοί.

Στις ΗΠΑ η φοροδιαφυγή υπολογίζεται σε  100 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα 21 έως 32 τρισ. δολάρια κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους.

Στο δημοσίευμα της «Der standard» επισημαίνεται πως για την παραγωγή του γαλλικού ντοκιμαντέρ έχουν γίνει επισταμένες έρευνες, ενώ πρόκειται να μεταδοθεί σε επανάληψη στις 14 και στις 24 Σεπτεμβρίου.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus