Διυλιστήριο: Ο Πολ Μέισον "στρίμωξε" Γερμανό υπουργό για την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πολ Μέισον "στρίμωξε" Γερμανό υπουργό για την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Συνέντευξη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Στέφεν Κάμπετερ πήρε ο Πολ Μέισον. Ο δημοσιογράφος του Channel 4, μέσω των ερωτήσεών του, άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο η Γερμανία αντιμετωπίζει το θέμα της Ελλάδας.

Ενδεικτικό είναι ότι όταν ο Γερμανός υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα προσαρμογής και σημείωσε ότι «παρέχει θετικές προοπτικές ανάπτυξης και θετικούς προϋπολογιστικούς στόχους και αποδεικνύεται ότι αυτό ήταν σωστό για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας», ο Πολ Μέισον τον ρώτησε:

«Το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεστε κατέστρεψε το 25% του ΑΕΠ της χώρας. Αυτή είναι επιτυχία; Αυτό θεωρείτε αναπτυξιακό προφίλ;».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη δήλωση του Μανώλη Γλέζου και του επεσήμανε ότι «είναι ο άνθρωπος που κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη».

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Γλέζος κάλεσε χθες τους Έλληνες σε εξέγερση εναντίον της συμφωνίας. Είναι ο άνθρωπος που κατέβασε τη σβάστικα από την Ακρόπολη. Τουλάχιστον δέχεστε το γεγονός ότι μιλάει ως εκπρόσωπος της ηθικής;», τον ρώτησε ο Πολ Μέισον και ο Στέφεν Κάμπετερ απάντησε:

«Εκπρόσωπος της ηθικής είναι το γράμμα του νόμου. Αν πάρεις χρήματα από Γερμανούς, Ιταλούς, Γάλλους φορολογούμενους και υποσχεθείς συγκεκριμένες αλλαγές, έχει την υποχρέωση να εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις σου».

Όμως ο Πολ Μέισον επέμεινε: «Οι άνθρωποι της γενιάς του Γλέζου λένε ότι η χώρα σας κατέστρεψε τη δημοκρατία, δύο φορές, μέσα σε μία γενιά. Το φαντάζονται αυτό;».

«Δεν είναι διαμάχη ανάμεσα σε δύο κράτη. Είναι μία ευρωπαϊκή απόφαση την οποία συζητάμε. Θα έλεγα σε όλους: Παρακαλώ, να ηρεμήσετε και εφόσον βρεθεί κοινό έδαφος η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει και να στηρίξει τις ελληνικές αρχές», ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

Δείτε την συνέντευξη:




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus