Διυλιστήριο: Κωνσταντοπούλου: Στη Βουλή έρευνα για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Στη Βουλή έρευνα για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο

Tη συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους, την επανασυγκρότηση της επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και τη δρομολόγηση έρευνας για το πώς οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο αναλαμβάνει η Βουλή, όπως προανήγγειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής περιέγραψε το πλαίσιο των πρωτοβουλιών κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, στόχος είναι η επιτροπή που θα συγκροτηθεί να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την αποκατάσταση μιας ακραίας αδικίας σε βάρος του ελληνικού λαού. Αναφέρθηκε, επίσης, και στην ανάγκη αναζήτησης της αλήθειας για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο, ποιοι και ποιες πολιτικέςευθύνονται για αυτό. Επιπλέον, ζήτησε από τον Γιαννάκη Ομήρου, η ελληνική Βουλή να έχει αρωγό στην αναζήτηση της αλήθειας τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι και το ελληνικό κοινοβούλιο θα σταθεί αρωγός, από τη δική του πλευρά, στην προσπάθειας της κυπριακής Βουλής να αναζητήσει την αλήθεια, για το πώς η Κύπρος έφθασε στο μνημόνιο.

«Η αρχή της αλληλεγγύης είναι σήμερα μια αρχή περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, είναι ζωτικής και βασικής σημασίας δεδομένου ότι η λαίλαπα, η γάγγραινα των μνημονίων έχουν τρώσει τον πυρήνα της δημοκρατίας και τα κοινοβούλια γίνονται αποδέκτες μνημονιακών εκβιασμών που ουδεμία σχέση έχουν με τον σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, που είναι ο πυρήνας της δημοκρατίας» δήλωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη τα κοινοβούλια της Ευρώπης να υψώσουν σημαία και φωνή λαϊκής κυριαρχίας και να αντισταθούν σε σχέδια που εκτροχιάζουν τις προσπάθειες ευημερίας των λαών της Ευρώπης, ενώ επισήμανε την αταλάντευτη προσήλωση του ελληνικού κοινοβουλίου στην υποστήριξη των θέσεων της κυπριακής δημοκρατίας για την επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Από τηυν πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκης Ομήρου υπογράμμισε ότι το Κυπριακό εξακολουθεί να παραμένει η μεγάλη πληγή του Ελληνισμού, σημειώνοντας ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια νέα φάση που η τουρκική αδιαλλαξία οξύνεται, το ίδιο και η τουρκική προκλητικότητα με τη θαλάσσια εισβολή της στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Τουρκία γιατί είναι αδιανόητο να παραβιάζεται μια σύμβαση που αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου και υπάρχουν απλώς λεκτικές καταδίκες», ανέφερε ο κ. Ομήρου, ενώ συμφώνησε με την κα Κωνσταντοπούλου ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας που σχετίζεται και με τη λειτουργία των κοινοβουλίων όταν επιχειρείται από εξωθεσμικά κέντρα η εκβιαστική ψήφιση νομοσχεδίων στο όνομα των μνημονίων που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα της έκφρασης της λαϊκής κυριαρχίας.

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι η Βουλή των Ελλήνων δεσμεύεται να συμβάλει ώστε τα μείζονα θέματα που ανακύπτουν στην Κύπρο να αναδεικνύονται ως θέματα ευρωπαϊκά.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus