Διυλιστήριο: Νοβότνι: Πιθανή η χρηματοδότηση – γέφυρα για την Ελλάδα

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Νοβότνι: Πιθανή η χρηματοδότηση – γέφυρα για την Ελλάδα


Πιθανή είναι η χρηματοδότηση – γέφυρα της Ελλάδας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, ο οποίος δεν παρέλειψε μάλιστα να τονίσει ότι η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι επαρκής για όλη την εβδομάδα.


Μιλώντας στην αυστριακή δημόσια τηλεόραση ÖRF, ο Νοβότνι ανέφερε πάντως πως «το εάν αυτό είναι εφικτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί», ωστόσο «η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση να χορηγήσει άλλη ρευστότητα στην Ελλάδα εάν κηρύξει αθέτηση πληρωμών του κρατικού της χρέους».

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΣ της ΕΚΤ και ο πρόεδρος Μάριο Ντράγκι αποφάσισαν νωρίτερα να διατηρήσουν αμετάβλητο το ποσό που χορηγείται μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, αφήνοντας λίγα ή καθόλου περιθώρια ελιγμών στην Αθήνα…


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus