Διυλιστήριο: Στο πλευρό της Ελλάδας ο Τζακ Λιου. Ζητά από την ευρωζώνη να αναλάβει τις ευθύνες της και να φέρει στο προσκήνιο το θέμα του χρέους

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Στο πλευρό της Ελλάδας ο Τζακ Λιου. Ζητά από την ευρωζώνη να αναλάβει τις ευθύνες της και να φέρει στο προσκήνιο το θέμα του χρέους

Αμερικανικές συστάσεις προς την Ευρωζώνη να αναλάβει τις ευθύνες της.Τηλεφώνημα Λιου στον Τσακαλώτο. Εύσημα στον υπουργό Οικονομικών για την τήρηση του προγράμματος. Ζήτησε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων

Μαρίνα Φούντα
Ιανουάριος 12 2016

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Tζακ Λιου, την ώρα που ο Έλληνας υπουργός βρίσκεται στο Άμστερνταμ, στην Πέμπτη ημέρα της εξαήμερης περιοδείας του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την Ουάσιγκτον, ο κ. Λιου τηλεφώνησε στον κ. Τσακαλώτο, προκειμένου να του μεταφέρει τα εύσημα της αμερικανικής κυβέρνησης για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων που αυτό περιλαμβάνει.

Ταυτόχρονα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών διεμήνυσε στον κ. Τσακαλώτο την ανάγκη να έρθει στο προσκήνιο εκ νέου το ζήτημα του ελληνικού χρέους, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τους Ευρωπαίους πως πρέπει να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους για την ελάφρυνσή του.

Σύμφωνα με τον κ. Λιου, ωστόσο, για να λάβει η Ελλάδα την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους της, θα πρέπει να συνεχίσει στον δρόμο εφαρμογής του προγράμματός της.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στην ολλανδική πρωτεύουσα το κρίσιμο ραντεβού του κ. Τσακαλώτου με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκεται η ελληνική πρόταση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και η πορεία του ελληνικού προγράμματος ενόψει της έναρξης της πρώτης αξιολόγησης.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus