Διυλιστήριο: Τα δύο πρόσωπα που έκαναν αίσθηση στους πανηγυρισμούς για τον Κυριάκο

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Τα δύο πρόσωπα που έκαναν αίσθηση στους πανηγυρισμούς για τον Κυριάκο


Δύο πρόσωπα ήταν μαζί με τον Κυριάκο, χθες στην Χαλκοκονδύλη, που προκάλεσαν αίσθηση με την παρουσία τους. Ο ένας ήταν ο Πέτρος Μαντούβαλος, γνωστός δικηγόρος, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ο Πέτρος Μαντούβαλος απασχόλησε τη δικαιοσύνη για εμπλοκή του στο παραδικαστικό κύκλωμα και έχει καταδικασθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Πέρυσι τον Ιούνιο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τριετή αναστολή από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση δωροδοκίας του πρώην δικαστή Ευάγγελου Καλούση το 2000. Ο ίδιος είναι και συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένης στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Πριν τις εσωκομματικές της ΝΔ είχε δηλώσει την υποστήριξή του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Πέτρος Μαντούβαλος, δημοσίως, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, τάχθηκε υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη στη μάχη της διαδοχής. Ο Πέτρος Μαντούβαλος έχει πολλά ερίσματα τόσο στον Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όσο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Μάνη.


-Επίσης, το άλλο πρόσωπο ήταν ο διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων GPO, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ιδιοκτήτης της GPO είναι ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, που επελέγη πριν από δύο δεκαετίες από τους αριστερούς κύκλους του πολιτικού σκηνικού να αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας «Πρώτη». Ελέγχει μέσω των τριών παιδιών του, τον Ιωάννη, την Ηλέκτρα και την Κωνσταντίνα το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας GPO.
Ο Γιάννης Θεοδωρικάκος, που είναι Διευθύνων Σύμβουλος, είναι πρώην Γραμματέας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΚΕ) που διαχειρίστηκε και την Μεγάλη διάσπαση 1991-1992. Πολύ αργότερα και όταν ο Κώστας Λαλιώτης αναλαμβάνει Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Θεοδωρικάκος αναλαμβάνει το Γραφείο Τύπου του Κινήματος. Είναι προφανές πως η γνωριμία Καλογρίτσα- Θεοδωρικάκου υφίσταται από τα χρόνια μιας κοινής πορείας στα μονοπάτια της Αριστεράς.


Πριν από κάποιους μήνες δημοσιεύματα έκαναν λόγο για το «ξαναμοίρασμα» της τράπουλας στον κατασκευαστικό κλάδο. Μάλιστα έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βγάζει στην «επιφάνεια» τον δικό του εργολάβο «καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα οι συναντήσεις του εν λόγω κατασκευαστή, με υπουργό της κυβέρνησης.

Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus