Διυλιστήριο: Πειθαρχική έρευνα για την κ. Τσατάνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου για τη δικογραφία Βγενόπουλου

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Πειθαρχική έρευνα για την κ. Τσατάνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου για τη δικογραφία Βγενόπουλου

Λίγες μέρες μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου και τις δημόσιες αναφορές του ιδίου, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέα Εφετών που έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος τους Αρείου Πάγου διατάσσει την έρευνα την οποία θα διενεργήσει αυτοπροσώπως, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης η ιδία και αφορά τον τρόπο που περιήλθε στην Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η δικογραφία για την υπόθεση με ελεγχόμενο τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, την οποία μέχρι τότε χειριζόταν άλλος εισαγγελέας από το τμήμα διαφθοράς της εισαγγελίας Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες η εισαγγελική λειτουργός ύστερα από πολύμηνη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν στοιχειοθετούνται αδικήματα και ως εκ τούτου έθεσε τη δικογραφία στο αρχείο.

Μετά την αρχειοθέτηση της επίμαχης δικογραφίας ακολούθησαν αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα της Κύπρου και του Υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου. Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου, η οποία ζητά να ερευνηθεί γιατί η έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο, λόγω της φύσης της, δεν ανατέθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς ή στην Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος που είναι αρμόδιες για τη διερεύνηση συναφών αδικημάτων.

Που γνωρίζουμε τι κυρία Τσατάνη ;

5 Οκτωβρίου 2015

Ο Άρειος Πάγος παραπέμπει τους Ντογιάκο, Τσατάνη στο Συμβούλιο Επιθεώρησης μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC

Το περιοδικό είχε αποκαλύψει πως προκειμένου να έχει δικαίωμα εκλογής ο Εισαγγελέας Εφετών Ντογιάκος, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Ασπρογέρακας, συνυπολογίστηκε κατά τις εκλογές ανάδειξης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, ψευδώς στο δυναμικό της Εισαγγελίας ενώ δεν είχε δικαίωμα, αφού δεν είχε υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα της προαγωγής του.

Μετά το δημοσίευμα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου (πριν αναλάβει Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός) διερεύνησε το θέμα προκειμένου να απαντήσει επίσημα στο Υπυργείο Δικαιοσύνης. Όπως προκύπτει από το έγγραφο που απέστειλε προς τον Υπουργό στις 20 Αυγούστου 2015 (αριθμός εμπιστευτικού πρωτοκόλου 85), κατά τη διαδικασία εκλογής Προισταμένου υπήρξε και δεύτερη λαθροχειρία.

Και οι δύο παράτυπες ενέργειες που έγιναν προκειμένου να εκλεγεί ως Προιστάμεος της Εισαγγελίας ο Ντογιάκος, απαιτούσαν την συγκατάθεση της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, η οποία ως αναπληρώτρια Προισταμένη και υπεύθυνη για τη διεξαγωγή της εκλογής, επέτρεψε εις γνώση της να συμβούν. Η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη είναι αυτή η οποία αφαίρεσε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο και Γιάννη Δραγάτση τη δικογραφία για τον Αντρέα Βγενόπουλο στο στάδιο των διώξεων ενώ χειρίστηκε και υπόθεση δικογραφίας για εξοπλιστικά χωρίς να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία παρά το γεγονός ότι συνάντησε το όνομα του Βαγγέλη Μειμαράκη ως εμπλεκόμενου. Η κόρη της Τσατάνη ήταν υποψήφια σε δυο εκλογικές μάχες με τη ΝΔ, την τελευταία από αυτές με τον Βαγγέλη Μειμαράκη.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus