Διυλιστήριο: Ανάρπαστο το γάλα από το ΑΤΜ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ανάρπαστο το γάλα από το ΑΤΜ

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι καταναλωτές «αγκαλιάζουν» αμέσως ένα επιτυχημένο προϊόν, κάνοντάς το ένα από τα αγαπημένα τους.

Η Τζοάννα, εκπρόσωπος της εταιρείας, υποστηρίζει πως το ΑΤΜ γάλακτος είναι «μαγνήτης» ακόμη και για άτομα από μακρινές συνοικίες. «Εφόσον το γάλα είναι συνεταιριστικό και ελληνικό, πρέπει να το υποστηρίξουμε» τονίζει ο κ. Γιάννης Παπαϊωάννου

Ομως όταν αυτό συμβαίνει με ένα γάλα που δεν διαφημίζεται, δεν έχει εντυπωσιακή συσκευασία, δεν έχει καν ετικέτα και κυρίως δεν διατίθεται μέσω δικτύου καταστημάτων λιανικής, τότε μιλάμε για ένα success story.

Το γάλα του Συνεταιρισμού Ανατολικής Πελοποννήσου ωστόσο έχει ένα μυστικό. Διατίθεται μέσω ενός αυτόματου πωλητή, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας και αποτελεί την απόλυτη ατραξιόν στην Κυψέλη. Περαστικοί σταματούν μπροστά του, το παρατηρούν, φωτογραφίζονται.

Πρόκειται για το πρώτο ΑΤΜ φρέσκου γάλακτος που λειτουργεί στην Αθήνα, ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα δημιουργηθούν ακόμη δύο σημεία πώλησης σε άλλες γειτονιές της πρωτεύουσας. Στην Αθήνα όμως «κατεβαίνει» και ο συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας - Πιερίας ΘΕΣγάλα ? Πιες, που διαθέτει ήδη 12 αυτόματους πωλητές στη Λάρισα και 10 στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αλεξανδρούπολη εξάλλου έχει τεθεί σε πιλοτική λειτουργία ο πρώτος αυτόματος πωλητής κατσικίσιου γάλακτος, που εγκατέστησε ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Θρακών Αμνός.

«Είναι ποιοτικό και νόστιμο»


Ο πρώτος αυτόματος πωλητής φρέσκου γάλακτος λειτουργεί στην Κυψέλη στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τροίας

Το γάλα που πωλείται απευθείας από τον παραγωγό φαίνεται να κερδίζει τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Ο κ. Θόδωρος Σιγάλας, κάτοικος της περιοχής, αγοράζει τακτικά γάλα από τον αυτόματο πωλητή της Κυψέλης, καθώς, όπως υποστηρίζει, είναι καλό τόσο από απόψεως ποιότητας όσο και από πλευράς τιμής. «Το παίρνω για εμάς αλλά και για τα παιδιά, γιατί είναι φρέσκο από τον συνεταιρισμό», τονίζει.

Πελάτισσα δηλώνει και η κυρία Ντόρα, που έρχεται από τη Νέα Φιλαδέλφεια για να προμηθευτεί το γάλα της εβδομάδας. «Ερχομαι για τέταρτη φορά εδώ, καθώς το γάλα τους είναι πολύ νόστιμο και το προτιμούμε οικογενειακώς». Βρίσκει πολύ πρωτότυπη την ιδέα του αυτόματου πωλητή, ενώ πολύ χρηστική είναι και η διάθεση γυάλινων και πλαστικών φιαλών για όσους έρχονται για πρώτη φορά.

Οι Αθηναίοι μπορούν να προμηθευτούν από εκεί 24 ώρες το 24ωρο φρέσκο γάλα σε ανταγωνιστική τιμή, καθώς το 1 λίτρο κοστίζει ένα ευρώ. Δίπλα στον αυτόματο πωλητή, μάλιστα, υπάρχει ένα δεύτερο μηχάνημα όπου μπορεί να αγοράσει κανείς πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι (έναντι 0,20 και 0,50 ευρώ αντίστοιχα) για να βάλει το γάλα.

Ο κ. Γιάννης Παπαϊωάννου μένει στην οδό Κεφαλληνίας, όμως επισκέπτεται πρώτη φορά τον αυτόματο πωλητή γάλακτος, καθώς δεν τον είχε ανακαλύψει νωρίτερα. «Εφόσον το γάλα είναι συνεταιριστικό και ελληνικό, θα το προτιμήσουμε και θα το υποστηρίξουμε. Δεν καταλαβαίνω γιατί να πίνουμε το εισαγόμενο γάλα, ενώ έχουμε δίπλα μας το φρέσκο ντόπιο». Η τιμή του ήταν ακόμη ένα στοιχείο που τον έκανε να το δοκιμάσει, όμως φαίνεται πως η «καταγωγή» του γάλακτος παίζει καθοριστικό ρόλο. «Αν δεν στηρίξουμε την πατρίδα μας, τον Ελληνα αγρότη και κτηνοτρόφο, τότε χαθήκαμε» τονίζει.

Τακτικός πελάτης του αυτόματου πωλητή γάλακτος δηλώνει ο κ. Θόδωρος Σιγάλας, κάτοικος Κυψέλης.

Το πελατολόγιο

Αγοράζουν γάλα μέχρι και πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας

Η Τζοάννα είναι ο άνθρωπος της εταιρείας. Ευγενική και χαμογελαστή, εξυπηρετεί τον κόσμο και δίνει πληροφορίες σε όσους τη ρωτούν για την προέλευση του γάλακτος. «Πολύς κόσμος ενθουσιάζεται με την ιδέα πως μπορεί να προμηθευτεί φρέσκο γάλα όποτε θέλει, είτε είναι πρωί είτε βράδυ, ακόμη και Κυριακή.

Συνήθως τις απογευματινές και βραδινές ώρες έχει περισσότερη κίνηση, καθώς οι άνθρωποι σχολάνε από τις δουλειές τους και περνούν να ψωνίσουν γάλα για την επόμενη ημέρα. Επίσης αρέσει η πλούσια γεύση του γάλακτος, καθώς το φρέσκο ξεχωρίζει από το τυποποιημένο», υποστηρίζει.

Οσο για την προέλευση των πελατών, η ίδια τονίζει πως «έρχονται κι από άλλες μακρινές συνοικίες». «Σήμερα ήρθε ένας κύριος από το Μαρούσι, ενώ χθες ένας άλλος κύριος ανέβηκε από το Φάληρο και περίμενε κιόλας μέχρι να εφοδιάσουμε το μηχάνημα».

Αρκετός κόσμος έχει ενημερωθεί για το σημείο πώλησης στην Πατησίων, όμως οι περισσότεροι το βλέπουν από τον δρόμο και «μαγνητίζονται» από το πρωτόγνωρο ΑΤΜ.

«Γιατί όχι και τυρί;»

Το μηχάνημα προσφέρει 24 ώρες το 24ωρο φρέσκο γάλα έναντι 1 ευρώ το λίτρο. Δίπλα υπάρχει ένα δεύτερο μηχάνημα όπου μπορεί να αγοράσει κανείς πλαστικό ή γυάλινο μπουκάλι

Η κυρία Ευαγγελία με τη φίλη της μένουν στην περιοχή της Φυλής, όμως περνώντας από την Κυψέλη πρόσεξαν το ΑΤΜ γάλακτος. «Είμαστε περαστικές από εδώ και είπαμε να σταματήσουμε και να αγοράσουμε. Θα το δοκιμάσουμε φτιάχνοντας γλυκά, σήμερα κιόλας». Το ΑΤΜ γάλακτος έχει ηλεκτρονικό πίνακα, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να δει την ημερομηνία παστερίωσης και λήξης. «Γιατί όχι τυρί και γιαούρτι μέσω ΑΤΜ; Ο κόσμος που αγοράζει το γάλα, θα προτιμήσει και τα συναφή προϊόντα. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξει μεγαλύτερη γκάμα», αναφέρει ο κ. Θανάσης, κάτοικος Ανω Κυψέλης, που όμως επισκέπτεται συχνά τη γωνία Πατησίων και Τροίας, καθώς η δουλειά του είναι πολύ κοντά.

Στο πελατολόγιο προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες και πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας. «Χθες ήρθαν πολλές γυναίκες με τα παιδιά τους και αγόρασαν πάνω από 20 μπουκάλια γάλα», αναφέρει η Τζοάννα. «Επίσης πολλές κυρίες από την ευρύτερη περιοχή έρχονται και αγοράζουν γάλα και το προσφέρουν στις οικογένειες των προσφύγων που μένουν στην πλατεία».

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΘΑΛΕΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus