Διυλιστήριο: Κόντρα Εκκλησίας-κυβέρνησης για την επίσκεψη μητροπολιτών σε σχολεία

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Κόντρα Εκκλησίας-κυβέρνησης για την επίσκεψη μητροπολιτών σε σχολεία


Αθήνα
«Ιερή» κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Εκκλησίας και της κυβέρνησης με αφορμή τις επισκέψεις μητροπολιτών σε σχολεία.

Ενδεικτικό της αντιπαράθεσης είναι ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος «εξέφρασε ομόφωνα τη δυσφορία της για τις αντιδράσεις». Μάλιστα, η Σύνοδος, αντί να επιδιώξει επαφή με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, επέλεξε να υπάρξει επικοινωνία του Αρχιεπισκόπου με τον Αλέξη Τσίπρα, «στον οποίο και θα επιδώσει σχετική επιστολή εκ μέρους της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αφορμή για την «ιερή» σύγκρουση Εκκλησίας - κυβέρνησης αποτέλεσαν οι επισκέψεις του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ σε σχολεία της περιοχής, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Ο μητροπολίτης έχει επισκεφθεί δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια κατά τη διάρκεια του μαθήματος των Θρησκευτικών κάνοντας χρήση άδειας που έχει δοθεί στους μητροπολίτες από τον Ιανουάριο του 2015.

Το γαϊτανάκι των αντιδράσεων ξεκίνησε με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Σεφέρης που δραστηριοποιείται στις περιοχές Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης. Ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση και καλούσε τους εκπαιδευτικούς, σε περίπτωση που τους ζητηθεί από τους διευθυντές τους, να μη συζητήσουν καν το θέμα της εισόδου μητροπολιτών.

Στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας με δελτίο Τύπου έριξε το μπαλάκι των ευθυνών για την άδεια εισόδου στους μητροπολίτες στην προηγούμενη κυβέρνηση.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus