Διυλιστήριο: Κάτω από το 8% υποχώρησε η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων μετά το Eurogroup

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Κάτω από το 8% υποχώρησε η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων μετά το Eurogroup


Η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων υποχώρησε σήμερα κάτω από το 8%, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έξι μήνες, μετά τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για σταδιακή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. 

Συγκεκριμένα, η απόδοση των 10ετών τίτλων υποχώρησε περισσότερο από 60 μονάδες βάσης (0,6 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 7,88%, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και τις αποδόσεις ομολόγων άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης. Οι αποδόσεις των 2ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν περισσότερο από 150 μονάδες βάσης (1,5 ποσοστιαίες μονάδες) στο 7,97%, που είναι χαμηλό επίπεδο δύο μηνών. 

«Τουλάχιστον φαίνεται ότι η διαφορά μεταξύ του ΔΝΤ και των Γερμανών μειώνεται και αυτό έγινε αποδεκτό καλά από τους επενδυτές», δήλωσε υπεύθυνος για τη στρατηγική ομολόγων της εταιρείας RIA Capital Markets. 

Οι αποδόσεις των πορτογαλικών και ισπανικών τίτλων υποχώρησαν κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,29% και 1,57%, αντίστοιχα, ενώ των ιταλικών τίτλων μειώθηκαν κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,42%. Όσον αφορά τα 10ετή γερμανικά ομόλογα, οι αποδόσεις τους αυξήθηκαν ελαφρά στο 0,14%, υψηλότερα από το 0,075% που είναι το χαμηλό επίπεδό τους το 2016.

Πηγή:

http://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus