Διυλιστήριο: Πόθεν έσχες: Αυτός είναι ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός!

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Πόθεν έσχες: Αυτός είναι ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός!


ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΔΥΟ ΕΤΩΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος παρέδωσε σήμερα, Τετάρτη (11/05/2016) στους δημοσιογράφους τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης για τους πολιτικούς αρχηγούς, τους βουλευτές, τους ευρωβουλευτές και τους υπεύθυνους οικονομικών των πολιτικών κομμάτων.

Αίσθηση προκαλούν τα περιουσιακά στοιχεία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος εμφανίζεται να είναι ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός.


Έχει εισοδήματα με τη σύζυγό του ύψους 271.050 ευρώ, 10 εγγραφές ακινήτων του ίδιου και της συζύγου, καταθέσεις 183.372 ευρώ και συμμετοχή σε δύο επιχειρήσεις.


Πρόκειται για 609 δηλώσεις, οι οποίες υποβλήθηκαν από τον πρωθυπουργό, τους τέως πρωθυπουργούς, υπουργούς, υφυπουργούς, εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, τέως υπουργούς και υφυπουργούς, βουλευτές και ευρωβουλευτές, νυν και τέως, καθώς και από τους υπευθύνους, νυν και τέως, των οικονομικών των κομμάτων.


Δείτε εδώ τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Αλέξη Τσίπρα

Διαβάστε εδώ για το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε εδώ τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της Φώφης Γεννηματά

Διαβάστε εδώ για το «πόθεν έσχες» του Νίκου Μιχαλολιάκου

Δείτε τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του Γιώργου Σταθάκη

Όπως αναφέρεται από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, ανατέθηκε η διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές λογιστές, οι οποίοι εξέτασαν τις δηλώσεις κι όπου συνέτρεχε λόγος, κάλεσαν τους υπόχρεους, προς παροχή διευκρινίσεων και τελικώς συνέταξαν ατομικές εκθέσεις ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο.

Στις εκθέσεις αυτές, μετά από σχετικό έλεγχο, έγινε πλήρης καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων (ακίνητα, εμπράγματα δικαιώματα σ΄αυτά, μετοχές ημεδαπών ή και αλλοδαπών εταιριών, ομόλογα και άλλες ομολογίες κάθε είδους και τα παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε είδους, καταθέσεις σε τράπεζες, ταμιευτήρια και άλλα ημεδαπά ή αλλοδαπά πιστωτικά ιδρύματα, πλωτά, εναέρια και χερσαία μεταφορικά μέσα, καθώς και τυχόν συμμετοχή σε κάθε είδους επιχειρήσεις).

Ο έλεγχος που διενεργήθηκε απέβλεπε στη διακρίβωση του εάν, με βάση τα δηλωθέντα και ελεγχθέντα δεδομένα, η απόκτηση νέων περιουσιακών στοιχείων ή η επαύξηση υφισταμένων, εκ μέρους των υπόχρεων, δικαιολογείται από το ύψος των πάσης φύσεως εσόδων αυτών, σε συνδυασμό με τις δαπάνες διαβιώσεώς τους.

Η Επιτροπή, μετά το πέρας του ελέγχου από τους ορκωτούς λογιστές και με βάση την έκθεσή τους και την ηλεκτρονική επεξεργασία των δεδομένων όλων των δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων, διατηρεί αρμοδιότητα για επανέλεγχο των δηλώσεων αυτών, όποτε αυτό καταστεί αναγκαίο.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής για ένα μήνα, δηλαδή έως και τις 10 Ιουνίου 2016.

Δηλώσεις Πόθεν Έσχες
Αλέξης Τσίπρας

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςδήλωσε εισοδήματα 66.864 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 2.460 ευρώ λοιπά έσοδα. Στην ιδιοκτησία του έχει ένα διαμέρισμα 114 τμ στην Αθήνα. Δεν έχει μετοχές και οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 6.999 ευρώ σε 4 λογαριασμούς της Εθνικής. Ο πρωθυπουργός έχει επίσης και μία μοτοσικλέτα 650 κυβικών.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε εισοδήματα 70.397 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και 11.203,79 ευρώ από λοιπά εισοδήματα. Παράλληλα έχει 19 ακίνητα σε Χανιά, Αττική και Κυκλάδες. Το 2012 φαίνεται να έχει πάρει οικόπεδο από γονική παροχή το οποίο και πούλησε την ίδια χρονιά έναντι 342.000 ευρώ. Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στην κατοχή του μετοχές της Samsung αξίας 10.912 δολαρίων και καταθέσεις 162.306 ευρώ σε Εθνική και HSBC. Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικών και συμμετοχή στην Επιχείρηση Κήρυξη ΑΕ.

Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά, εξωκοινοβουλευτική υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2012, δήλωσε έσοδα 40.600 ευρώ και του συζύγου της 30.204 ευρώ. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει δικαιώματα από 20% έως 100% σε 29 ακίνητα. Οι καταθέσεις οι δικές της και του συζύγου της είναι 9.413 ευρώ και 40.248 δολάρια. Παράλληλα έχει στην κατοχή της μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και του Αστέρα συνολικού ύψους 661 ευρώ.

Πάνος Καμμένος

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε εισοδήματα δικά του και της συζύγου του ύψους 179.493 ευρώ. 21 εγγραφές σε ακίνητα και καταθέσεις 44.439 ευρώ. Ακόμη ο ίδιος έχει ένα αυτοκίνητο 6.000 κυβικών, και ένα αυτοκίνητο 5.000 κυβικών σε ακινησία λόγω αδυναμίας πώλησης. Η σύζυγός του έχει ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών. Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε επίσης ένα σκάφος 8,3 μέτρων, φουσκωτό ανοιχτού τύπου και συμμετοχή σε επιχείρηση με κεφάλαιο 163.900 ευρώ.

Νίκος Μιχαλολιάκος

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκοςδήλωσε εισοδήματα, δικά του και της συζύγου του, 271.050 ευρώ. Έχει στην ιδιοκτησία του, μαζί με τη σύζυγό του, 10 ακίνητα ενώ οι καταθέσεις του ανέρχονται σε 183.372 ευρώ. Επίσης ο ίδιος και η σύζυγός του συμμετέχουν σε δύο επιχειρήσεις.

Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/



Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus