Διυλιστήριο: Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Βγενόπουλου - Ελέγχεται για φοροδιαφυγή 200 εκ. και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Βγενόπουλου - Ελέγχεται για φοροδιαφυγή 200 εκ. και ξέπλυμα μαύρου χρήματος





Εντολή για τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου εξέδωσε ο Οικονομικός Εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου στο πλαίσιο διερεύνησης του αδικήματος της φοροδιαφυγής.

Η δέσμευση των λογαριασμών του επιχειρηματία αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, εικαζόμενη φοροδιαφυγή ύψους περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εντολή του κ. Αθανασίου δόθηκε στο πλαίσιο της μεγάλης προκαταρκτικής εξέτασης που αφορά το αδίκημα της φοροδιαφυγής εκ μέρους εκατοντάδων μεγαλοκαταθετών βάσει της λίστας των 65 ηλεκτρονικών αρχείων (CD) που έχουν οι οικονομικοί εισαγγελείς στα χέρια τους από τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή για τη δέσμευση σε βάρος του επιχειρηματία σχετίζεται με προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Βγενόπουλου στους οποίους εμφανίζεται ποσό περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο καλείται πλέον να αποδείξει ότι δεν αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής.

Έτσι ο επιχειρηματίας θα κληθεί από το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο διενεργεί την έρευνα υπό την εποπτεία των οικονομικών εισαγγελέων.


https://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus