Διυλιστήριο: Ελβετία: Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο με 57χλμ μήκος-Βίντεο

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Ελβετία: Εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στον κόσμο με 57χλμ μήκος-Βίντεο



Το μεγαλύτερο και βαθύτερο τούνελ του κόσμου εγκαινιάστηκε την Τρίτη στην Ελβετία, μετά από πολλά χρόνια εργασιών.

Ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Γιόχαν Σνάιντερ-Άμαν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν ταξίδεψαν με την αμαξοστοιχία "Gottardo 2016" που εγκαινίασε την νέα αυτή σύνδεση.

Η 57 χιλιομέτρων σήραγγα San Gottardo θα παρέχει μια υψηλών ταχυτήτων σιδηροδρομική σύνδεση της Βόρειας με τη Νότια Ευρώπη, διασχίζοντας την καρδιά των Ελβετικών Αλπεων και ξεπερνά σε μήκος την 53,9 χιλιομέτρων σιδηροδρομική γραμμή Σεικάν στην Ιαπωνία

Αγαθά που μέχρι στιγμής μεταφέρονταν με εκατομμύρια φορτηγά κάθε χρόνο, τώρα θα μεταφέρονται με τρένα που θα διασχίζουν τη σήραγγα, δημιουργώντας έναν εμπορικό άξονα μεταξύ Ρότερνταμ και Γένοβας.

Η νέα αυτή σιδηροδρομική σύνδεση εγκαινιάστηκε με δύο τρένα να ξεκινούν από αντίθετες κατευθύνσεις , δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες τυχερούς που κέρδισαν σε κλήρωση, να ταξιδέψουν στο παρθενικό τους ταξίδι κυριολεκτικά μέσα στις Αλπεις.

Η κατασκευή της σήραγγας κόστισε πάνω από 12 δις. εκατομμύρια, και οι μηχανικοί έπρεπε να μελετήσουν υπέδαφος που αποτελείτο από 73 διαφορετικά είδη πετρώματος.


https://diulistirio.blogspot.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus