Διυλιστήριο: 223 χιλ. νέοι έφυγαν από την Ελλάδα το διάστημα 2008-2013 λέει η ΤτΕ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

223 χιλ. νέοι έφυγαν από την Ελλάδα το διάστημα 2008-2013 λέει η ΤτΕ



Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο της εκροής ανθρώπινου κεφαλαίου από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με επίκεντρο νέους, άγαμους και με υψηλή μόρφωση αναφέρει μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Η μελέτη φέρει τον τίτλο “Φυγή ανθρώπινου κεφαλαίου: η σύγχρονη τάση μετανάστευσης των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης” και υπογράφει η Σοφία Λαζαρέτου.

Στη μελέτη τονίζεται ότι σχεδόν 223 χιλιάδες νέοι, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδος, ηλικίας 25-39 ετών, εξήλθαν μόνιμα από τη χώρα με κατεύθυνση τις περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες, αναζητώντας εργασία με καλύτερη αμοιβή και καλύτερες προοπτικές κοινωνικής και οικονομικής προόδου από το 2008 μέχρι το 2013.

Μεταξύ των σημαντικότερων λόγων μετακίνησης καταγράφονται όχι μόνο η ανεργία και η δυσμενής οικονομική συγκυρία, αλλά και η έλλειψη μέριμνας από την πολιτεία για την παροχή ευκαιριών αριστείας και εξέλιξης.

Η ισχυρή εκδήλωση του φαινομένου και η δυναμική του καθιστούν επιτακτικά αναγκαίο να γίνουν τρία πράγματα.

Πρώτον, να αποτυπωθούν και να καταγραφούν τα χαρακτηριστικά του.Δεύτερον, να διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους εκδηλώνεται στην παρούσα συγκυρία και, τρίτον, να εντοπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις για την εγχώρια οικονομία.


https://diulistirio.blogspot.gr


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus