Διυλιστήριο: VIDEO - Τρέλα με το Pokémon Go - Βουτιά στο κενό και… πυροβολισμοί

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

VIDEO - Τρέλα με το Pokémon Go - Βουτιά στο κενό και… πυροβολισμοί



Το Pokémon Go μπορεί να αποτελεί μια ευχάριστη εμπειρία για αρκετούς φίλους του δημοφιλούς παιχνιδιού, ωστόσο ορισμένοι παίκτες έχουν αρχίσει να ξεπερνούν τα όρια, ρισκάροντας συχνά ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Στα δεκάδες επικίνδυνα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του παιχνιδιού, έρχονται τώρα να προστεθούν κι άλλα. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου παίκτες του Pokémon Go ρίσκαραν υπερβολικά για να πιάσουν Pokémon, καταγράφηκε στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, δύο έφηβοι πυροβολήθηκαν από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος θεώρησε ότι κινούνται ύποπτα με αυτοκίνητο γύρω από το σπίτι του, ότι πρόκειται για διαρρήκτες. Οι νεαροί ευτυχώς βέβαια δεν τραυματίστηκαν, αν και το όχημά τους υπέστη ζημιές από τα πυρά.

Ένα άλλο περιστατικό, που θα μπορούσε να έχει κοστίσει τη ζωή σε δύο παίκτες, σημειώθηκε στην Καλιφόρνια: δύο άνδρες που αναζητούσαν Pokémon, αγνόησαν απαγορευτικές πινακίδες, με αποτέλεσμα να πλησιάσουν σε επικίνδυνο γκρεμό και να πέσουν τελικά στο κενό από ύψος περίπου 28 μέτρων. Για καλή τους τύχη, γλίτωσαν, ωστόσο νοσηλεύονται με τραύματα σε τοπικό νοσοκομείο.

Τι είναι το Pokémon GO

Πρόκειται για ένα δωρεάν παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (AR – Augmented Reality) για κινητές συσκευές.

Δημιουργός του παιχνιδιού είναι η εταιρία με την ονομασία "The Pokémon Company". Καθόλου προφανής ονομασία για μια εταιρία που ασχολείται με Pokémon. Μέλη της εταιρίας είναι οι Nintendo, Game Freak, και Creatures.

Για την υλοποίηση του Pokémon Go, η εταιρία συνεργάστηκε με τη Niantic, μια εταιρία που έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με την ανάπτυξη παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Το Pokémon GO διαφέρει αρκετά από τα υπόλοιπα παιχνίδια Pokémon που ξέρουμε, καθώς χρησιμοποιεί την τοποθεσία των παικτών για την εύρεση των Pokémon.

Η εφαρμογή αντιλαμβάνεται μέσω GPS τις αποστάσεις που διανύει ο παίκτης στον πραγματικό κόσμο, έτσι ώστε να κινείται αντίστοιχα στον χάρτη και ο χαρακτήρας που έχει επιλέξει.




Η παράνοια του Pokemon Go καλά κρατεί στις ΗΠΑ.

Στο παρακάτω video θα δείτε εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν να πιάσουν τοVaporeon (σπάνιο Pokemon) το οποίο εμφανίστηκε στο Central Park της Νέας Υόρκης.





Πηγή www.enikos.

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus