Διυλιστήριο: «Όχι» Τσίπρα σε συνάντηση με Μέρκελ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

«Όχι» Τσίπρα σε συνάντηση με Μέρκελ



Ερωτήματα, προκαλεί η άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει σε συνάντηση Ευρωπαίων ηγετών, που συγκαλεί την προσεχή Κυριακή στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με θέμα την προεργασία ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Μπρατισλάβα την επόμενη εβδομάδα.

Η Αθήνα επικαλέσθηκε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, λόγω ΔΕΘ, για να αιτιολογήσει την αδυναμία του να ανταποκριθεί. Από πλευράς Βερολίνου επιβεβαιώθηκε η πρόσκληση ενώ αφήνεται να εννοηθεί ενόχληση για το ενδεχόμενο οι λόγοι της άρνησης να είναι προσχηματικοί.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κληθεί, από την Γερμανίδα καγκελάριο, να παραστεί σε προπαρασκευαστική συνάντηση στην Μπρατισλάβα μαζί με τους πρωθυπουργός του Βελγίου, της Ρουμανίας και του Λουξεμβούργου, εν όψει της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν θα μπορεί να παραστεί στη συνάντηση για «τεχνικούς» λόγους.

Πάντως, την Παρασκευή, πραγματοποιείται στην Αθήνα η Ευρωμεσογειακή διάσκεψη, παρουσία, μεταξύ άλλων, των Φρανσουά Ολάντ, Ματέο Ρέντσι και Νίκου Αναστασιάδη, με στόχο την ενίσχυση του μετώπου των χωρών του νότου της ΕΕ. Ενα σχέδιο που πάντως δεν βλέπει με καλό μάτι το Βερολίνο.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus