Διυλιστήριο: Κατοχικό δάνειο: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πόρισμα της ελληνικής Βουλής

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Κατοχικό δάνειο: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το πόρισμα της ελληνικής Βουλής



Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέστειλαν σήμερα το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Οι δύο άνδρες επεσήμαναν στην επιστολή τους ότι το πόρισμα θα τεθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την αμέσως προσεχή περίοδο.

Αναφορικά με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το ζήτημα των ελληνικών διεκδικήσεων της κατοχικής περιόδου από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, με την ίδια επιστολή των δύο προέδρων επισυνάφθηκε προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Cecilia Wikstrom, η αναλυτική ομιλία του Πρωθυπουργού, στις 16 Αυγούστου 2016 στο Κομμένο της Άρτας, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 317 θύματα της σφαγής του μαρτυρικού Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

«Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των απαράγραφων αυτών ελληνικών διεκδικήσεων εντάσσεται η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των θεσμικών οργάνων», αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus