Διυλιστήριο: Ρουμελιώτης: Συνεργασία με BRICS δεν σημαίνει μνημόνιο

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ρουμελιώτης: Συνεργασία με BRICS δεν σημαίνει μνημόνιο


«Διερευνούμε την δυνατότητα συμμετοχής μας»

Μιλώντας στο Star o Παναγιώτης Ρουμελιώτης τόνισε ότι «Δεν θα υπάρξει μνημόνιο για την Ελλάδα σε περίπτωση συνεργασίας της με τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS». Να τονίσουμε ότι ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ορίστηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, υπεύθυνος για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας.

«Όταν η ίδια η Αμερική συνεργάζεται με την Κίνα, δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα έκανε μία λάθος κίνηση με τη συμμετοχή της στην τράπεζα των BRICS» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς τι θα διεκδικήσει η Ελλάδα από τις BRICS, o πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία επαφή για το θέμα και εξήγησε ότι στόχος είναι «να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής μας με τους καλύτερους δυνατούς όρους». Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα μνημόνιο με τις BRICS σημειώνοντας ότι πρόκειται «για τη συμμετοχή της χώρας σε μία τράπεζα προκειμένου να διευκολυνθεί η Ελλάδα στην ανάπτυξη έργων υποδομής».


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus