Διυλιστήριο: Σε νέα δίκη 36 άτομα για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 1999

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Σε νέα δίκη 36 άτομα για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου το 1999



Θα δικαστούν και πάλι από μηδενική βάση - Αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών θα δικαστούν και πάλι από μηδενική βάση τα 36 εμπλεκόμενα πρόσωπα στην πολύκροτη υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες» του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το έτος 1999.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπου Βουρλιώτη (Μάρτιος 2014), που είχε προτείνει να αναιρεθεί η ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία αθωώθηκαν τότε 36 πρόσωπα, εμπλεκόμενα στην υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες».

Ειδικότερα, ο κ. Βουρλιώτης είχε ζητήσει να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ακόμη, ο αντεισαγγελέας ΑΠ είχε υποστηρίξει ότι η εφετειακή απόφαση είχε αντιφάσεις και κενά.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η επίμαχη εφετειακή απόφαση δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία, και για το λόγο αυτό την αναίρεσαν.

Τα 36 αυτά εμπλεκόμενα πρόσωπα είναι επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές, ακόμα και εφοπλιστές, που φέρονται να συνήργησαν στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου με τις μετοχές-«φούσκες» του 1999 και αντιμετωπίζουν τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά την αθωωτική απόφαση, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, είχε χαρακτηρίσει «αποκρουστική» την αθωωτική εφετειακή απόφαση για τους 36. Στη συνέχεια δέχθηκε τα «πυρά» των συνηγόρων των 36 αθωωθέντων για το χαρακτηρισμό που είχε κάνει.

Να σημειωθεί ότι, με την επίμαχη απόφαση του Εφετείου, είχαν αθωωθεί 42 πρόσωπα, αλλά ορισμένα από αυτά, στο μεσοδιάστημα, απεβίωσαν.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus