Διυλιστήριο: «Καμπάνα» 5,1 δισ. δολαρίων για τη Goldman Sachs

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

«Καμπάνα» 5,1 δισ. δολαρίων για τη Goldman Sachs



Σε συμφωνία με τις αμερικανικές αρχές για την καταβολή ποσού ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ ήρθε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs προκειμένου να διευθετηθεί η έρευνα για τη διαχείριση των χρεογράφων της που εξασφαλίζονται από υποθήκες, καθώς η η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί τις εταιρείες της Wall Street υπαίτιες για την έκδοση και πώληση ομολόγων υψηλού κινδύνου που οδήγησαν μαζί με άλλους παράγοντες στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Αν και η συμφωνία αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τα κέρδη της τράπεζας στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, οι αναλυτές εκτιμούν πως το πρόστιμο που θα της επιβαλλόταν σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν ακόμη υψηλότερο.

Ωστόσο, η Goldman Sachs καλείται τώρα να πληρώσει 2,39 δισεκατομμύρια δολάρια σε ποινικές κυρώσεις, 875 εκατομμύρια σε μετρητά, ενώ θα παράσχει και 1,8 δισ. δολάρια για την ανακούφιση καταναλωτών στο πλαίσιο μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας με τις αμερικανικές αρχές.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus