Διυλιστήριο: VIDEO - Πούτιν προς Παυλόπουλο: Η Ρωσία έχει ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

VIDEO - Πούτιν προς Παυλόπουλο: Η Ρωσία έχει ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα



«Η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς». Αυτό δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (15/01/2016) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στην προεδρική κατοικία Νόβο - Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας.

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι «η Ελλάδα, θεωρεί καθοριστική τη συμβολή του ρωσικού κράτους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος».

«Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση ότι «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».

Εξάλλου, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα. Τόνισε, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος - Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες.

Ανταπαντώντας ο κ.Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας - Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.



Πηγή

http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus