Διυλιστήριο: Ηλιούπολη: Εντάχθηκε στο πακέτο Γιούνκερ η Υπόγεια Σήραγγα

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Ηλιούπολη: Εντάχθηκε στο πακέτο Γιούνκερ η Υπόγεια Σήραγγα

Ένα αίτημα που ξεπερνάει την τριακονταετία και το οποίο θα αποτελέσει έργο πνοής που θα αλλάξει την μορφή και την ποιότητα ζωής στην Ηλιούπολη γίνεται πραγματικότητα.

Ανάμεσα στα μεγάλα έργα που προγραμματίζει η διοίκηση Βαλασόπουλου γι' αυτή την πενταετία της διοίκησής της είναι η υπόγεια σήραγγα που θα ενώνει τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με την Αττική οδό.

Το έργο το οποίο, μελέτησε και προώθησε η δημοτική αρχή Ηλιούπολης, ενημερώνοντας τόσο την κυβέρνηση όσο και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας και του οποίου ο προϋπολογισμός με τα παράλληλα έργα αναμένεται να φθάσει τα 500 εκ. ευρώ, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, αφού όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο αυτό εντάχθηκε στο πακέτο Γιούνκερ (ύψους 5,6 δισ. ευρώ), σύμφωνα με όσα δημοσοποίησε στη Βουλή ο υπουργός ΟικονομίαςΓιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο κ. Σταθάκης στην Βουλή στο λεγόμενο Πακέτο Γιούνκερ και στον τομέα υποδομών και μεταφορών εντάσσονται πέντε έργα εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.445.000.000 ευρώ. Αφορούν στην ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων, στη νότια επέκταση του περιφερειακού Υμηττού, έργα προαστιακού σιδηροδρόμου, ανάπτυξη του λιμένα Λαυρίου και την υποθαλάσσια οδική ζεύξη Πέραμα-Σαλαμίνα.

Βασίλης Βαλασόπουλος: Είναι μια έξυπνη λύση που θα λύσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα


Μεγάλη νίκη ελπίδα και προοπτική για τους κατοίκους της Ηλιούπολης χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη η Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης που βλέπει να παίρνει το δρόμο της υλοποίησης ένα τόσο σημαντικό έργο για την πόλη.

"Είναι μία έξυπνη πρόταση που θα λύσει πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα της πόλης μας και όχι μόνο" δηλώνει ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος.

"Η υπόγεια σήραγγα που θα ενώνει τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης με την Αττική οδό, είναι ένα αίτημα που ξεπερνάει την τριακονταετία, θα αποτελέσει έργο πνοής και θ' αλλάξει την μορφή και την ποιότητα ζωής στην Ηλιούπολη. Η σωστή τεκμηρίωση, η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης και εφικτής πρότασης, η δημιουργία κινήματος και η άρτια ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των αρμόδιων διοικητικών και πολιτικών παραγόντων, έφερε τους πολυπόθητους καρπούς" κατέληξε ο Δήμαρχος.

Τα οφέλη

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου τα οφέλη τα οποία θα προκύψουν από την κατασκευή του έργου είναι πολλαπλά.

Πρώτο και κύριο θα αποτραπεί η διαμπερής κυκλοφορία, θα εκλείψουν τα τροχαία δυστυχήματα, η ατμόσφαιρα της Ηλιούπολης δεν θα επιβαρύνεται από τα καυσαέρια όλων των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν την Ηλιούπολη για να βρεθούν στα βόρεια προάστια και αντίθετα, οι γειτονιές θα γίνουν ξανά ήσυχες, φιλικές και ελκυστικές, ενώ θα μπορέσει να υπάρξει η καθιέρωση όρων βιώσιμης κινητικότητας με δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους.

Η υπεύθυνη πρόταση που κατέθεσε με την εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή και ο μελετητής Συγκοινωνιολόγος κ. Ζέκος, εκτρέπει την υπερτοπική κυκλοφορία εκτός του ιστού της πόλης, αφήνει άθικτο τον Υμηττό, και παράλληλα συμβάλλει καταλυτικά στην βελτίωση όλου του συστήματος μετακινήσεων από και προς το νοτιοανατολικό τμήμα της Μητροπολιτικής Αθήνας, αποτελώντας ένα από τα πιο σημαντικά νέα συγκοινωνιακά έργα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Πρωτεύουσας.

H Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης θα συμβάλει συνολικά στη βελτίωση της κυκλοφορίας, στην μείωση των ρύπων και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος όχι μόνον στην Ηλιούπολη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, και ως εκ τούτου αποτελεί έργο μείζονος σημασίας για ολόκληρη τη Μητροπολιτική Αθήνα.

Έτσι, εκτός από τα έργα ομβρίων, εκτός από την έξυπνη πόλη, εκτός από την σύνδεση του Μετρό και την δημοτική συγκοινωνία, ένα ακόμη απαραίτητο έργο για την Ηλιούπολη μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης για να ολοκληρώσει το όραμα της δημοτικής αρχής Βαλασόπουλου, για μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ηλιούπολη του 21ου αιώνα.


http://www.diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus