Διυλιστήριο: Κλείστε μέσα Σημίτη Βενιζέλο Σάφα! Απόφαση κόλαφος της ΕΕ για τα ναυπηγεία

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Κλείστε μέσα Σημίτη Βενιζέλο Σάφα! Απόφαση κόλαφος της ΕΕ για τα ναυπηγεία



Λουκέτο στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων στη συγκεκριμένη μονάδα και χιλιάδων άλλων ετοιμάζεται να βάλει η Ευρώπη!!! Μάλιστα η Κομισιόν ετοιμάζεται να ρίξει «καμπάνα» στη χώρα μας με πρώτα θύματα τους εργαζομένους.

Ειδικότερα η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ελήφθη αργά το απόγευμα της Παρασκευής και οι λεπτομέρειές της έγιναν γνωστές χθες, Δευτέρα, καλεί το Δικαστήριο να επιβάλλει στην Ελλάδα πρόστιμο 6.600.000 ευρώ λόγω της μη ανάκτησης ενισχύσεων ύψους 250.000.000 ευρώ που είχαν δοθεί στο Σκαραμαγκά από το 1994 ως το 2001. Η Κομισιόν είχε κρίνει τις επιδοτήσεις παράνομες το 2008, ενώ το Δικαστήριο είχε δεχθεί τις αιτιάσεις αυτές το 2012, ζητώντας από το Ελληνικό Δημόσιο να τις ανακτήσει. Επειδή έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα, η Κομισιόν ζητεί, πέραν του προστίμου των 6,6 εκατ. ευρώ και την καταβολή άλλων 35.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη εφαρμογής της απόφασης.

Αν και η υπόθεση εκκρεμεί από το 2012. Τότε τον Μάιο του 2014, το Ναυτικό «κατέλαβε» τον Σκαραμαγκά και, με δικές του δαπάνες, οι εργαζόμενοι επέτυχαν, μέσα σε δύο μόλις χρόνια, το θαύμα ναυπήγησης τριών υποβρυχίων που ήδη βρίσκονται στο Αιγαίο από τον περασμένο Ιούνιο.

Πλέον όμως η Αθήνα έχει συμφωνήσει πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με τους δανειστές. Ετσι ο ναυπηγικός κλάδος βαίνει προς εθνικοποίηση . Μια τέτοια λύση βρίσκει σύμφωνες και ορισμένες πλευρές στην Κομισιόν, καθώς το ενδεχόμενο κλείσιμο-εθνικοποίηση όλων των ναυπηγείων στην Ελλάδα, θα ενισχύσει αμέσως τα ανταγωνιστικά ναυπηγεία της Ιταλίας, της Ισπανίας ή και της Γερμανίας.

Πηγή www.topontiki.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus