Διυλιστήριο: Στην Εισαγγελία οι φάκελοι με τις επιχορηγήσεις του ΥΠΕΞ επί υπουργίας Μπακογιάννη

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Στην Εισαγγελία οι φάκελοι με τις επιχορηγήσεις του ΥΠΕΞ επί υπουργίας Μπακογιάννη


  • Στο μικροσκόπιο των αρχών οι επιχορηγήσεις του Εξωτερικών επί υπουργίας Μπακογιάννη
  • Έγινε ανάκτηση ποσού 2,5 εκατ. δολαρίων

Στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς διαβιβάστηκαν φάκελοι σχετικοί με το Μνημόνιο Κατανόησης με την «Αφρικανική Ένωση» και το Μνημόνιο Κατανόησης για το «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής», όπως κάνει γνωστό, σε έγγραφό του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Ο Νίκος Κοτζιάς διαβίβασε το εν λόγω έγγραφο σε απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, έπειτα από ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για την ανάκτηση ποσών που είχαν δοθεί από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κατά την περίοδο 2008-2009 επί υπουργίας Μπακογιάννη.

«Όπως γνωρίζετε, από τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της 30 Μαρτίου τρέχοντος έτους, επεστράφη στις 24 Μαρτίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατόπιν μακρών και επίπονων προσπαθειών, το ποσό των 2,5 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ που κατεβλήθη το 2008 στο Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής», αναφέρει στην έγγραφη απάντησή του ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ενημερώνει επίσης τη Βουλή ότι «οι φάκελοι σχετικά με: (α) το Μνημόνιο Κατανόησης με την «Αφρικανική Ένωση» και (β) το Μνημόνιο Κατανόησης με το προαναφερθέν «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής», για τα οποία η χώρα μας κατέβαλε από 4 εκατ. ευρώ για το κάθε ένα, έχουν σταλεί στην κα Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Ταυτόχρονα καταβάλλονται προσπάθειες επιστροφής στη χώρα μας αδιάθετων ποσών από όλα τα Μνημόνια Κατανόησης που υπέγραψε η Ελλάδα κατά τα έτη 2008 και 2009.
Ο Νίκος Νικολόπουλος είχε ζητήσει να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, σε ποιες ενέργειες προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών ώστε να αποδοθούν οι διαπιστούμενες ευθύνες.

Το υπουργείο Εξωτερικών προσθέτει στην ανακοίνωσή του, πως διαπιστώθηκε ότι «τα παραπάνω προγράμματα ουδέποτε υλοποιήθηκαν».


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus