Διυλιστήριο: Οι Τούρκοι τον χαβά τους: Προκαλούν με χάρτες και αληθινά πυρά στο Αιγαίο

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Οι Τούρκοι τον χαβά τους: Προκαλούν με χάρτες και αληθινά πυρά στο Αιγαίο



Η Τουρκία «κόβει στη μέση» το Αιγαίο, δηλώνει ότι ασκεί τον έλεγχο ανατολικά του 25ου μεσημβρινού και έχει την επιτήρηση των Ιμίων και ακόμη πολλών ελληνικών νησιών επί 24ώρου βάσεως για περιστατικά έρευνας και διάσωσης.

Πρόκειται για άλλη μία πρόκληση, αυτήν τη φορά από τη Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών της γειτονικής χώρας, η οποία δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της χάρτη με το Αρχιπέλαγος μοιρασμένο κατά τις επιδιώξεις της Αγκυρας.

Το «πακέτο» των τουρκικών αξιώσεων ξεδιπλώνεται στις 60 σελίδες της απολογιστικής δράσης της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών. Συγκεκριμένα, στις σελίδες 7 και 13 υπάρχουν χάρτες της περιοχής ευθύνης για έρευνα και διάσωση της Τουρκίας, στους οποίους αποτυπώνεται το μισό Αιγαίο να υπάγεται στην αρμοδιότητά της. Ανάλογους χάρτες παρουσιάζει και για τη Μαύρη Θάλασσα, προσθέτοντας μάλιστα ότι η περιοχή SAR συμπίπτει με την τουρκική ΑΟΖ, όμως η Αγκυρα δεν έχει υπογράψει τη σύμβαση του 1982 για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Στη σελίδα 31 δε δημοσιεύει φωτογραφία των Ιμίων με την προκλητική λεζάντα: «Η προστασία και επιτήρηση των βραχονησίδων Kardak σε 24ωρη βάση συνεχίζεται».

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική στρατιωτική παρουσία της στο Αιγαίο, με πολεμικά πλοία να κάνουν ασκήσεις. Χθες δέσμευσαν περιοχή με NAVTEX και διεξήγαγαν άσκηση νοτίως του Καστελόριζου, ενώ για σήμερα έχουν εξαγγείλει άσκηση με πραγματικά πυρά στο κεντρικό Αιγαίο, δυτικά των Ψαρών. Τις κινήσεις των Τούρκων παρακολουθεί το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus