Διυλιστήριο: Παραλήρημα βουλευτή αλβανικής καταγωγής - Ζητά να αναγνωρίσουμε την...γενοκτονία των Τσάμηδων!

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Παραλήρημα βουλευτή αλβανικής καταγωγής - Ζητά να αναγνωρίσουμε την...γενοκτονία των Τσάμηδων!Προκλητικές δηλώσεις εις βάρος της Ελλάδας, αναφερόμενος σε «γενοκτονία Αλβανών τσάμηδων» έκανε ο αλβανικής καταγωγής βουλευτής του βελγικού ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Αμέτ Γιανάι, ενώ είπε και το... απίστευτο, ότι η Ελλάδα θα αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως... ευρωπαϊκό κράτος μόνο εάν παραδεχθεί τη «γενοκτονία των τσάμηδων»!

Ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Βελγίου, Αμέτ Γκιανάι, αντέδρασε στη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος «επανέλαβε την ελληνική εθνικιστική ρητορική προς το αλβανικό κράτος και για το ζήτημα των Αλβανοτσάμηδων».

Ο Γκιανάι υποστήριξε ότι «μόνο όταν η Ελλάδα αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αλβανοτσάμηδων και παραδεχθεί αυτά που έχει διαπράξει σε βάρος του πληθυσμού των τσάμηδων, τότε θα αναγνωρισθεί στην Ε.Ε. ως ευρωπαϊκό κράτος»!

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος προς τον Νίκο Κοτζιά, σημείωσε:

"Εσείς είστε, που πάνω από 100 χρόνια προσπαθείτε να αλλάξε τα σύνορα υπέρ σας με όλα τα είδη των κόλπων και προσπαθείτε να πάρετε τη νότια Αλβανία μετά την απορρόφηση της Τσαμουριάς.

Η Ευρώπη, όπως γνωρίζουμε εδώ στις Βρυξέλλες, η αλήθεια είναι ένα σύνολο αξιών και δεν σας έχει δοθεί καμία εντολή να χρησιμοποιείται το όνομά της για να απειλήσετε την Αλβανία ή τους Αλβανούς, ούτε να ζητάτε πρόσθετα εδάφη είτε στη ξηρά είτε στη θάλασσα που δεν στηρίζονται σε κανένα διεθνές δίκαιο, ούτε καν σε ιστοριογραφία.

Οι ευρωπαϊκές αξίες απαιτούν από εσάς να έχετε μια ευρωπαϊκή στάση με τους γείτονές σας και να μην επαίρεστε γιατί η Ευρώπη τουλάχιστον σας έσωσε από συνολική κατάρρευση, θέτοντας τον εαυτό της σε κίνδυνο εξαιτίας της αποχώρησης της Βρετανίας.

Έτσι, προσπαθήστε να ξεπλύνετε τα τεράστια χρέη σας και αφήστε την εθνικιστική ρητορική και την φιλοπολεμική που χειροτερεύουν τα έσοδά σας"!


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus