Διυλιστήριο: Κανένα ελαφρυντικό για τον Ακη: 19 χρόνια κάθειρξη - Ισως γυρίσει πάλι στην φυλακή

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Κανένα ελαφρυντικό για τον Ακη: 19 χρόνια κάθειρξη - Ισως γυρίσει πάλι στην φυλακή



Καμία επιείκεια δεν επέδειξε και κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε στον Ακη Τσοχατζόπουλου το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της δωροδοκίας του ιδίου και σειράς μελών της οικογένειάς του και συνεργατών του από εξοπλιστικά προγράμματα.

Το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 19 ετών -από 20, που του είχε επιβληθεί σε πρώτο βαθμό-και καθείρξεις οκτώ ετών στην σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη και την κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Αύριο, ωστόσο, αναμένεται να είναι η πλέον κρίσιμη στιγμή για τους κατηγορουμένους, καθώς το δικαστήριο θα κρίνει αν κάποιοι από αυτούς θα επιστρέψουν στη φυλακή ή θα τους δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινή τους.

Μέχρι τότε, όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν κρατούμενοι. Μόνο στον Γιάννη Σμπώκο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Αναλυτικά, το δικαστήριο επέβαλε στους 16 κατηγορουμένους τις εξής ποινές και καθείρξεις για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος:

Άκης Τσοχατζόπουλος: κάθειρξη 19 ετών χωρίς ελαφρυντικό.

Αστέριος Οικονομίδης: κάθειρξη 8 ετών με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής διαγωγής.

Ευφροσύνη Λαμπροπούλου: κάθειρξη 12 ετών χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Νικόλαος Ζήγρας: ποινή φυλάκισης 4 ετών με τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Γ. Σαχπατζίδης: κάθειρξη 9 ετών

Αρετή Τσοχατζοπούλου: κάθειρξη 8 ετών

Βίκυ Σταμάτη: κάθειρξη 8 ετών

Ι. Σμπώκος: κάθειρξη 8 ετών

Ταλιτά Τσεκούρα: φυλάκιση πέντε ετών.

Ν. Γεωργουλάκης: κάθειρξη 6 ετών.

Παν. Σταμάτης: ποινή φυλάλισης 4 ετών

Οράτιος Μελάς: κάθειρξη 6 ετών.

Κ. Αντωνιάδης: κάθειρξη 6 ετών.

Γκούντρουν Μολντεάουερ (πρώην σύζυγός του Ακη): ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Ν. Καρατζάς: ποινή φυλάκισης 4 ετών.

Γ. Κωνσταντάτος: κάθειρξη 6 ετών.

Νωρίτερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε ελαφρυντικά στους 14 εκ των 16 καταδικασθέντων για την υπόθεση. Το δικαστήριο δεν χορήγησε τελικά ελαφρυντικά ούτε στην λογίστριά του, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν κατά περίπτωση τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Μάλιστα, το δικαστήριο, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον Γιάννη Σμπώκο, ενώ κατά πλειοψηφία 4-1 αναγνώρισε την ελαφρυντική περίσταση της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στη Βίκυ Σταμάτη.

Πηγή www.pronews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus