Διυλιστήριο: VIDEO - Οι Έλληνες στη Χειμάρρα ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο μπροστά στα ΜΑΤ του καθεστώτος των καρτέλ

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

VIDEO - Οι Έλληνες στη Χειμάρρα ψέλνουν τον Εθνικό Ύμνο μπροστά στα ΜΑΤ του καθεστώτος των καρτέλ




Οι Έλληνες στη Χειμάρρα συγκεντρώθηκαν μπροστά στα αλβανικά ΜΑΤ και με απλωμένη την ελληνική σημαία έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Πριν ξημερώσει η Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017, ισχυρές αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στη Χειμάρρα, με στόχο να προστατεύσουν τις μπουλντόζες που θα γκρεμίσουν ελληνικές ιδιοκτησίες.

Η κυρίως ελληνική Χειμάρρα είναι μια πόλη «κάστρο» του ελληνισμού από την αρχαιότητα.

Οι Χειμαρριώτες κατά τον μεσαίωνα και την αναγέννηση ήταν περιζήτητοι ιππότες στη Δύση και είναι εκείνοι που εισήγαγαν το ελαφρύ ιππικό στους στρατούς των Φράγκων και των Λατίνων.

Οι Χειμμαριώτες, φιλελεύθερος και ανυπότακτος λαός, καταγγέλλουν το αλβανικό καθεστώς ότι θέλει να τους υφαρπάξει τις περιουσίες και να εποικίσει τη γη τους με μουσουλμάνους, όπως έχει ήδη γίνει στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ηπείρου.

Η κυβέρνηση Ράμα, που κλυδωνίζεται εξαιτίας των αποκαλύψεων για σχέσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της με τα καρτέλ ναρκωτικών, με την αντιπολίτευση να κατηγορεί και τον ίδιο τον Έντι Ράμα ως άμεσα εμπλεκόμενο στα ναρκωτικά, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη της Αλβανίας στρεφόμενη κατά της γηγενούς ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προειδοποιήσει εδώ και ημέρες αυστηρά τα Τίρανα να μην αποτολμήσουν να εκτονώσουν την πολιτική τους κρίση με τα ναρκωτικά πάνω στους Έλληνες μειονοτικούς, ενώ η Ελλάδα έχει κάνει σαφές εδώ και πολύ καιρό στην αλβανική κυβέρνηση ότι η ευρωπαϊκή της πορεία εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Στη Χειμάρρα η κατάσταση είναι ακόμα πιο περίπλοκη. Οι Χειμμαριώτες εκτός από την αλβανική έχουν και την ελληνική ή την αμερικανική υπηκοότητα. Είναι δηλαδή Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες, ενάντια στους οποίους στρέφεται ένα κακώς εννοούμενο βαλκανικό καθεστώς που κατηγορείται για σχέσεις με εμπόρους ναρκωτικών αλλά και με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Με απλά λόγια, δυτικοί πολίτες τελούν υπό διωγμό μαφιόζων και ισλαμιστών.
Δείτε το βίντεο με τον Εθνικό Ύμνο:




Οργή στη Βόρεια Ήπειρο – Πρόεδρος Ομόνοιας: «Είμαστε υπό διωγμό – Ελλάδα προστάτεψέ μας»

Δραματική έκκληση έκανε ο Πρόεδρος της βορειοηπειρωτικής οργάνωσης Ομόνοια, Λεωνίδας Παππάς, από τον λογαριασμό του στο Facebook προς την ελληνική κυβέρνηση και τον Διεθνή Παράγοντα να προστατέψουν τη γηγενή Εθνική Ελληνική Μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο.

Ο Πρόεδρος της Ομόνοιας έγραψε, αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείριση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χειμάρρα και στις κατεδαφίσεις ελληνικών ιδιοκτησιών:

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία βρίσκεται σε καθεστώς διωγμού απ’ την αυταρχική και αλαζονική κυβέρνηση του Εντι Ράμα.

Με επιδεικτικό τρόπο δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα, αφού στις σημερινές κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα, παρά τη διεθνή διάσταση που έλαβε το θέμα, δεν εφαρμόστηκαν ούτε ούτε οι προβλεπόμενες απ’ το νόμο διαδικασίες.

Η έφοδος στις 4:00 τα ξημερώματα, σήμερα 31η Οκτωβρίου 2017, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα μηχανήματα κατεδαφίσεων ξυπνούν θλιβερές μνήμες του παρελθόντος.

Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΆ καταγγέλλει τις τακτικές εκφοβισμού και εκδίωξης του ελληνικού στοιχείου απ’ τις πατρογονικές του εστίες, που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός της Άλβανίας και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και τον Διεθνή παράγοντα να εντείνουν τις προσπάθειες για την προστασία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, πιέζοντας την Άλβανική Κυβέρνηση να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της και την κοινή λογική.



ALPHA: Το καθεστώς Ράμα κατεδάφισε -μέχρι στιγμής- οκτώ ελληνικές ιδιοκτησίες στη Χειμάρρα


Ανεβαίνει η ένταση στη Χειμάρρα στη Βόρεια Ήπειρο με τις μπουλντόζες του αλβανικού καθεστώτος -του ίδιου που κατηγορείται για σχέσεις με καρτέλ ναρκωτικών- να κατεδαφίζουν ιδιοκτησίες Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Πριν τις 06.00 τα ξημερώματα της Τρίτης ισχυρές δυνάμεις της αλβανικής Αστυνομίας εισήλθαν στη Χειμάρρα μαζί με μπουλντόζες και «κατέλαβαν» την κυρίως ελληνική πόλη.

Οι Χειμαρριώτες βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν, ενώ το καθεστώς του Έντι Ράμα κατεδαφίζει ελληνικές ιδιοκτησίες.
Δείτε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA:






Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus