Διυλιστήριο: «Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες: Kούρεμα 80% και ρύθμιση χρεών στα Ταμεία

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

«Ανάσα» για χιλιάδες οφειλέτες: Kούρεμα 80% και ρύθμιση χρεών στα Ταμεία



Ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους έως και σε 120 δόσεις θα έχουν οι οφειλέτεςτων Ταμείων, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Δικαίωμα να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για χρέη που δημιουργήθηκαν έως 31/12/2016, θα έχουν μόνο όσοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι.

Όσοι έχουν χρέη έως 3.000 ευρώ, θα μπορέσουν να τα ρυθμίσουν έως και σε 36 δόσεις. Όσοι έχουν χρέη από 3.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης έως και σε 120 δόσεις.

Όσοι οφείλουν περισσότερα από 20.000 ευρώ στα Ταμεία, θα μπορούν να ρυθμίσουν την οφειλή τους μέσω ειδικών συμφωνιών με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών και τον ΕΦΚΑ.

Η συμφωνία έχει κλείσει και σε ότι αφορά τις οφειλές 20.000 έως 50.000 ευρώ και οι υπουργικές αποφάσεις αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Θα υπάρχει ένα σημαντικό κούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80%.

Η αποπληρωμή θα γίνεται έως 120 δόσεις και το βασικό κριτήριο για την ένταξη θα είναι ένας έλεγχος βιωσιμότητας.

Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που θα μπορούν να υπαχθούν θα είναι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα, δηλαδή γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί ανεξαρτήτως ύψους της οφειλής τους, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα είτε χρωστάνε λιγότερο από 20.000, είτε χρωστάνε περίπου το 85% στο Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία

Πηγή www.tribune.gr

https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus