Διυλιστήριο: Γερμανία: «Χρυσάφι» στις πλάτες άλλων!

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Γερμανία: «Χρυσάφι» στις πλάτες άλλων!



Πλεόνασμα έως 14 δισ. €, την ώρα που επιβάλλει άγρια Μνημόνια


Γεμάτα... χρυσάφι και πλεονάσματα είναι τα γερμανικά ταμεία. Την ώρα που το Βερολίνο έχει γονατίσει την Ελλάδα και όλο τον Νότο με τα Μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, η Γερμανία εξακολουθεί να κερδίζει ποντάροντας στον πόνο των άλλων. Ούτε λίγο ούτε πολύ, σύμφωνα με το «Spiegel», η Γερμανία μπορεί να καταγράψει πλεόνασμα 14 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2017, ενώ η φιλοδοξία των Γερμανών ιθυνόντων είναι τα επόμενα χρόνια να το αυξήσουν και άλλο!

Η πρόβλεψη για αυξημένο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό οφείλεται στη σταθερή οικονομική μεγέθυνση και στα αυξανόμενα φορολογικά έσοδα, σύμφωνα με το περιοδικό, που παραλείπει να αναφέρει πόσα έχει κερδίσει η γερμανική οικονομία από τις μνημονιακές μπίζνες.

Η προηγούμενη πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αν και τα οικονομικά ινστιτούτα είχαν προβλέψει τον περασμένο μήνα ρεκόρ πλεονασμάτων στον κυβερνητικό προϋπολογισμό συνολικά (περιλαμβάνει επίσης τις κυβερνήσεις των κρατιδίων) για τα επόμενα χρόνια.

Η πρόβλεψη για αυξημένο πλεόνασμα είναι καλά νέα για τους συντηρητικούς της Μέρκελ, τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πρασίνους, οι συνδυασμένες προτάσεις των οποίων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση κατά 100 δισ. ευρώ των δημόσιων δαπανών τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Πάντως, η Μέρκελ ετοιμάζεται να σπάσει στα δύο το υπερυπουργείο Οικονομικών που κατείχε ο Σόιμπλε, μια και θέλει να ικανοποιήσει τους κυβερνητικούς της εταίρους, που το θέλουν και οι δύο.

Την ίδια ώρα τα τρία κόμματα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση Τζαμάικα, παρά την ισχνή πρόοδο που σημειώθηκε στα θέματα της μετανάστευσης και του κλίματος στις 11ωρες συνομιλίες που είχαν προχθές, όπως βέβαια και τις βολές του ενός στο άλλο με φόντο ότι λήγει ο χρόνος για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οσο για το ακροδεξιό κόμμα AfD, χθες μια εκ των επικεφαλής του, η Αλίτσε Βάιντελ, δήλωσε πως πρότυπό της δεν είναι η Μέρκελ, αλλά η Μάργκαρετ Θάτσερ, δείχνοντας ότι ο νεοφιλελευθερισμός συγκινεί τα άκρα!


https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus