Διυλιστήριο: VIDEO - Μέρκελ: Οι Έλληνες θα πάρουν πίσω τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

VIDEO - Μέρκελ: Οι Έλληνες θα πάρουν πίσω τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση


Πρώτα η Ελλάδα θα περάσει από τη Βουλή της τη συμφωνία και αφότου εγκριθεί θα πάμε τη συμφωνία προς έγκριση στα υπόλοιπα κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης, διαμήνυσε η Άνγκελα Μέρκελ ενώ ξεκίνησε να σχολιάζει την επίτευξη συμφωνίας λέγοντας "η εμπιστοσύνη πρέπει να ξαναχτιστεί". Όπως είπε, τα προαπαιτούμενα πρέπει να έχουν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε λόγο για ένα τριετές πρόγραμμα προς την Ελλάδα, ύψους 82 - 86 δισ. ευρώ. Ενώ είπε πως μέρος του χρέους της Ελλάδας θα αποπληρωθεί από το Ταμείο εγγυοδοσίας ελληνικής περιουσίας, ύψους 50 δισ. ευρώ. Να σημειώσουμε ότι ανακοινώθηκε επίσημα ότι το Ταμείο αυτό θα έχει έδρα την Ελλάδα.

Ένα πολύ σημαντικό σημείο στο οποίο αναφέρθηκε η κ. Μέρκελ είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα "ανακαλέσει" όλα τα νομοσχέδια (στο 02:10) που πέρασε στις αρχές Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου - πυλώνα για την ανθρωπιστική κρίση, αφού όπως είπε η Γερμανίδα καγκελάριος "θα υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια" προς την Ελλάδα.

Ερωτηθείσα για την εσωτερική πολιτική σκηνή της Γερμανίας και το θέμα Grexit που έθεσε ο υπουργός των Οικονομικών της, Β. Σόιμπλε, η κ. Μέρκελ διασκέδασε τις εντυπώσεις λέγοντας πως δεν τίθεται θέμα "εμπιστοσύνης" στο εσωτερικό του γερμανικού κυβερνητικού σχήματος ενώ είπε πως για να υπήρχε το Grexit θα έπρεπε να συμφωνήσει και η Ελλάδα σε αυτό. "Θα έπρεπε να υπάρχουν 19 υπογραφές" ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ προσθέτοντας πως "η Ελλάδα ξεκαθάρισε πως δεν το ήθελε αυτό".




Πηγή

http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus