Διυλιστήριο: Γιατί τέτοια αντίδραση από όλα τα ΜΜΕ για τις απολύσεις των διοικητών των νοσοκομείων ; Δείτε πως είχαν γίνει οι διορισμοί των διοικητών

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί τέτοια αντίδραση από όλα τα ΜΜΕ για τις απολύσεις των διοικητών των νοσοκομείων ; Δείτε πως είχαν γίνει οι διορισμοί των διοικητών

Η απόφαση της απόλυσης των διοικητών που οδήγησε στην ταυτόχρονη κατακραυγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από όλα τα ΜΜΕ και φυσικά τα λοιπά παπαπαγαλάκια 

Απολύονται 44 διοικητές και 15 υποδιοικητές νοσοκομείων από τα καθήκοντά τους μετά την αξιολόγηση που υπέστησαν. Από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 παύονται σύμφωνα με το Υπουργείο και οι 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παραμένουν στις θέσεις τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση οι 9 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους.

Η αξιολόγηση έγινε από 5μελή επιτροπή του Υπουργείου Υγείας ενώ, για πρώτη φορά προηγήθηκε αυτής της αξιολόγησης, μια λεπτομερής αξιολόγηση από τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) οι οποίοι έχουν την πολιτική εποπτεία των διοικήσεων των νοσοκομείων εδώ και 10 μήνες, με τη διαδικασία προφορικής συνέντευξης για την αξιολόγηση και τη λήψη απόφασης αντικατάστασης των διοικητών.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών με ανοιχτή πρόσκληση.

Τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχουν οι μελλοντικοί διοικητές και αναπληρωτές διοικητές είναι:

- Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική της υγείας ή άλλος συναφής τίτλος στη διοίκηση και στα οικονομικά.

- Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά.

- Την επαγγελματική διαδρομή, όπως προκύπτει από τις θέσεις που υπηρέτησαν καθώς και τη γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

- Τη γνώση της αγγλικής ή άλλης επίσης γλώσσας της ΕΕ που προκύπτει από σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, η σχετικό πιστοποιητικό που αποδεικνύει επάρκεια.

- Τις σπουδές στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή επαγγελματικό έργο σε υπηρεσίες υγείας σε χώρες του εξωτερικού.

- Το εκπαιδευτικό έργο που αναγνωρίζεται σε ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ σχετικό με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά ή διεθνείς δημοσιεύσεις σε αναγνωρισμένα περιοδικά για τις υπηρεσίες υγείας.

- Την προσωπικότητα και την εκτίμηση των δεξιοτήτων των υποψηφίων που απαιτούνται για τη θέση και θα προκύψει από την προφορική τους συνέντευξη.

- Τη δοκιμασία αυτοαξιολόγησης.

- Τυχόν συστατικές επιστολές από προηγούμενούς τους εργοδότες.

- Το κοινωνικό τους έργο (συμμετοχή σε εθελοντικές οργανώσεις).

Το Υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι μέσα στο 2016 θα καταφέρει να αναδιοργανώσει το ΕΣΥ με αυξάνοντας τη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία, κάνοντας προσλήψεις προσωπικού και βελτιώνοντας στις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.



Πως είχαν διοριστεί οι προηγούμενοι διοικητές ; 


Οι διοικητές - «μαϊμού» 

Σε τουλάχιστον έξι δημόσια νοσοκομεία είχαν εντοπισθεί διοικητές οι οποίοι δεν διέθεταν τα προβλεπόμενα για τη θέση τους πτυχία πανεπιστημιακής σχολής, ανάμεσά τους και ο διοικητής στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Όπως είχε καταγγείλει πριν από ένα χρόνο η ΕταιρείαManagement Υπηρεσιών Υγείας, οι διοικητές των εν λόγω νοσοκομείων δεν προσκόμισαν ποτέ στις αρμόδιες αρχές τα πτυχία που απαιτούνταν για τον διορισμό τους. Και αν υπό το βάρος των αποκαλύψεων ορισμένοι φίλοι του πρώην υπουργού Υγείας εξαναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης δεν βρήκε ποτέ τον χρόνο να απαντήσει στο καίριο ερώτημα της Εταιρίας Management Υπηρεσιών Υγείας που ζητούσε να μάθει «αν αναζήτησε τα αχρεωστήτως καταβληθέντα υπό μορφήν μισθών».


Τα νοσοκομεία της «Γαλάζιας Γενιάς»

Εκτός, όμως, από τους διοικητές με τα πτυχία - μαϊμού, ο κ. Γεωργιάδης απέδειξε την ιδιαίτερη εκτίμηση που έτρεφε στα στελέχη της ΟΝΝΕΔ τοποθετώντας ουκ ολίγα «γαλάζια αγόρια και κορίτσια» στις καίριες θέσεις των νοσοκομείων. Έχουμε και λέμε λοιπόν: 
  • Στο νοσοκομείο Άρτας τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας. 
  • Στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» τοποθετήθηκε διοικητής πρώην ΟΝΝΕΔίτης με μοναδική προϋπηρεσία στη Γ.Γ. Νέας Γενιάς. 
  • Αναπληρωτής διοικητής στον «Άγιο Δημήτριο» της Θεσσαλονίκης ανέλαβε με εντολή Γεωργιάδη ένας ακόμη πρώην ΟΝΝΕΔίτης. 
  • Διοικήτρια του Γ.Ν. Λακωνίας τοποθετήθηκε πρώην ΟΝΝΕΔίτισσα, έχοντας να επιδείξει ως μοναδική επαγγελματική εμπειρία αυτή της ειδικής συμβούλου του δημάρχου Καλαμάτας, 
  • ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας «μετακόμισε» από το Νοσοκομείο Αγρινίου ο τέως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας.


Πολιτευτές, συνδικαλιστές και φίλοι 

Προφανώς και θα διόριζε περισσότερα πρώην στελέχη της ΟΝΝΕΔ, η Νέα Δημοκρατία  εάν δεν ήταν υποχρεωμένη να βολέψει στα νοσοκομεία και μια στρατιά πολιτευτών της που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στις εκλογές του 2012. 
  • Τη διοίκηση του νοσοκομείου "Αττικόν", 
  • του Ιπποκράτειου, του Νοσοκομείου Χίου, 
  • του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, 
  • του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος» 
  • και του Νοσοκομείου Καρπενησίου  
ανέλαβαν πρόσωπα που είχαν βρεθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ενώ στο ΚΑΤ διορίστηκε ένας από τους στενότερους προσωπικούς φίλους του κ. Γεωργιάδη. Την τιμητική τους είχαν πολλά «γαλάζια» συνδικαλιστικά στελέχη, μέλη του στενού κομματικού μηχανισμού αλλά και στενοί συνεργάτες κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που τοποθετήθηκαν στο ΚΑΤ, στο "Σωτηρία", στο «Γ. Γεννηματάς», στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Θεαγένειο", στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, στο Π.Γ. Νοσοκομείο Λάρισας, στο Νοσοκομείο Κεφαλληνίας και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.


Και τα ρέστα στο... ΠΑΣΟΚ

Για να μην αδικήσουμε πάντως την Νέα Δημοκρατία, θα πρέπει κανείς να του αναγνωρίσει το γεγονός ότι για έναν σημαντικό αριθμό νοσοκομείων χρησιμοποιήθηκαν πρόσωπα μη προερχόμενα από τον κομματικό μηχανισμό της, μιας και ο τότε υπουργός Υγείας, που σήμερα κόπτεται υπέρ των τότε επιλογών του, ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον μαθηματικό τύπο της συγκυβέρνησης 3:1 διορίζοντας στα νοσοκομεία και τα ανάλογα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Και φυσικά δεν θα ξεχάσουμε ....

τον αξέχαστο διορισμό ενός ακροδεξιού φίλου του κ. Γεωργιάδη, εκτελωνιστή στο επάγγελμα και υποψήφιου της ΝΔ στις εκλογές του 2012, τον οποίο ο πρώην υπουργός Υγείας τοποθέτησε στη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Γρεβενών με πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο. Μάλιστα, σχετικά με την αυθεντικότητα του πτυχίου του διοικητή σημειώθηκε καταγγελία λίγες μόλις ημέρες μετά τον διορισμό του και προκάλεσε έλεγχο κατά τον οποίο αποδείχθηκε ότι ο αναγνωρισμένος από το ΔΙΚΑΤΣΑ τίτλος σπουδών, όπως και το δίπλωμα ειδικότητας που είχε καταθέσει για τον διορισμό του, είχαν εκδοθεί στο όνομα άλλου ατόμου, το οποίο είχε το ίδιο ονοματεπώνυμο, αλλά διαφορετικό τόπο και ημερομηνία γέννησης από του ίδιου. Η απάτη του φίλου του κ. Γεωργιάδη ήταν τόσο εμφανής ώστε ο επόμενος υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης αναγκάστηκε να ανακαλέσει τον διορισμό και να διαγράψει τον πρώην εκτελωνιστή από το Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου. Η περίπτωση του Νοσοκομείου Γρεβενών δεν ήταν ο μοναδικός διορισμός προσώπων με πλαστούς τίτλους σπουδών σε αυτές τις τόσο σοβαρές και υπεύθυνες θέσεις.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus