Διυλιστήριο: Πρόστιμα έως και 500.000 ευρώ σε όσους καλλιεργούν μεταλλαγμένα επί ελληνικού εδάφους

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Πρόστιμα έως και 500.000 ευρώ σε όσους καλλιεργούν μεταλλαγμένα επί ελληνικού εδάφους


Πρόστιμο ύψους έως και 500.000 ευρώ θα μπορεί να επιβάλλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε όποιον επιχειρήσει να καλλιεργήσει «μεταλλαγμένα» φυτά επί ελληνικού εδάφους

Σχέδιο νόμου το οποίο κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής προβλέπει επιβολή προστίμων μέχρι και 500.000 ευρώ σε όποιον επιχειρήσει να καλλιεργήσει μεταλλαγμένα φυτά επί ελληνικού εδάφους.

Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο παραβαίνει την απαγόρευση καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ή εισάγει «μεταλλαγμένους» σπόρους στην Ελλάδα -ανεξάρτητα από ενδεχόμενη αστική ή ποινική ευθύνη-, θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ το οποίο θα προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε στρέμμα καλλιέργειας έως του ύψους των 500.000 ευρώ.

Τα πρόστιμα που θα εισπράττονται θα αποδίδονται στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής όπου πραγματοποιήθηκε η παράβαση.


http://diulistirio.blogspot.gr/


Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus