Διυλιστήριο: Στο φως τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο άγριος καβγάς και η κυρία Στουρνάρα.

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Στο φως τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ! Ο άγριος καβγάς και η κυρία Στουρνάρα.

Γράφει η Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Μέσα σε ένα κλίμα έντασης και άγριων καβγάδων με τους συντάκτες Υγείας, έδωσε την Πέμπτη το μεσημέρι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πορίσματος για τα μαύρα ταμεία της διαφήμισης του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ένταση ξεκίνησε στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που είχε διοργανωθεί για την παρουσίαση του πορίσματος το οποίο ωστόσο για πρώτη φορά στα χρονικά είχε διαρρεύσει νωρίτερα στον Τύπο.

Οι δύο υπουργοί Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης στην προσπάθειά τους να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις υποστήριξαν ότι δε διέρρευσαν οι ίδιοι το πόρισμα.

Τα αμαρτωλά 3 εκατ. ευρώ και η κυρία υπουργού!

Η ένταση συνεχίστηκε πάντως σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου καθότι προέκυψαν και ζητήματα … πολιτικής ηθικής με αφορμή το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ για το μαύρο χρήμα σε ΜΜΕ και σε διαφημιστικές εταιρείες.

Με βάση το πόρισμα που εκπονήθηκε από το ΣΕΥΥΠ, σε διάστημα 3 χρόνων από το 2012 έως το 2014, μοιράστηκαν με παράνομο και παράτυπο τρόπο μέσα από 15 εταιρείες κυρίως διαφημιστικές 3.026.413 εκατ. Ευρώ.

Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 9,7 εκατ ευρώ, τελικά συμβασιοποιήθηκαν τα 4,5 εκατ ενώ πληρώθηκαν τα 3 εκατ.

Σύμφωνα με τους δυο υπουργούς πάντως από τα 3 εκατ. ευρώ θα μπορούσαν να είχαν εξοικονομηθεί τουλάχιστον 1,5 εκατ.ευρώ καθώς αν το ΚΕΕΛΠΝΟ απευθύνονταν απ ευθείας στα ΜΜΕ Θα μπορούσαν τα διαφημιστικά σποτ να προβληθούν δωρεάν δεδομένου ότι αφορούσαν τη δημόσια υγεία.

Τόσο Ανδρέας Ξανθός όσο και ο Παύλος Πολάκης μίλησαν για σκάνδαλο καθώς τα χρήματα
μοιράστηκαν παράνομα με απ ευθείας αναθέσεις και χωρίς το ΚΕΕΛΠΝΟ να εισπράττει τις προβολές των διαφημιστικών σποτ που θα έπρεπε.

Να σημειωθεί ότι τα κονδύλια αφορούν σε 4 κατηγορίες διαφημιστικών προβολών. Σε καμπάνια για τον καρκίνο, για το AIDS, τη γρίπη αλλά και τα γενόσημα φάρμακα.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υπογράμμισε ότι θα αποδοθούν πολιτικές ευθύνες ενώ θα ακολουθηθεί η νομιμότητα ως προς τις ευθύνες.

Να σημειωθεί ότι η μαύρη περίοδος αφορά στην κυρίως περίοδο όπου πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η σύζυγος του πρώην υπουργού Δημήτρη, Τζένη Κρεμαστινου.

Στο μεταξύ ανάμεσα στις 15 Εταιρείες που φέρονται να εμπλέκονται με τα μαύρα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι και εταιρεία που ανήκει σε σύζυγο πρώην υπουργού και νυν μεγαλοστελέχους του τομέα της οικονομίας.

Και το ζήτημα είναι ότι ο υπουργός Υγείας θα παραστεί σε συνέδριο που οργανώνει η συγκεκριμένη εταιρεία εντός της ημέρας!
Ερωτηθείς σχετικά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας πως ο συναλλασσόμενος δεν έχει καμία ευθύνη, ενώ ο ίδιος δεν γνωρίζει καν ποιος οργανώνει το συνέδριο.

Να σημειωθεί ότι συνολικά εξεταστήκαν 250 Ντοσιέ για να διαλευκανθεί η υπόθεση ενώ το πόρισμα έχει σταλεί ήδη στον εισαγγελέα.

Ακόμα οι επιθεωρητές διαπίστωσαν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ "βάφτισε" επιδημικό λοιμώδες νόσημα τον καρκίνο για να φτιάξει μια αντικαρκινική καμπάνια προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ που τελικά ανέθεσε στην εταιρία Mindwork Business Solutions, της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου !!!


http://diulistirio.blogspot.gr/




Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus