Διυλιστήριο: Άγγελος Βώρος ο υπάλληλος που γλίτωσε τον ΟΑΕΔ από 903.913 ευρώ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Άγγελος Βώρος ο υπάλληλος που γλίτωσε τον ΟΑΕΔ από 903.913 ευρώ



Με πρωτοβουλία του αναβάθμισε τη μηχανογράφηση του οργανισμού υποσκελίζοντας τη γραφειοκρατία

Αγνοώντας τη γραφειοκρατία και τον δυσκίνητο μηχανισμό του Δημοσίου, ένας εργαζόμενος του ΟΑΕΔ, με δική του πρωτοβουλία, κατάφερε να αναβαθμίσει τη μηχανογράφηση του οργανισμού εξοικονομώντας περίπου 1.000.000 ευρώ από τις ετήσιες δαπάνες!

Πρόκειται για τον Αγγελο Βώρο, ο οποίος εργάζεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου και κατάφερε να αναβαθμίσει τον τρόπο σύνδεσης (με τεχνολογία ADSL / VDSL IP VPN) όλων των υπηρεσιών του οργανισμού με συνολική εξοικονόμηση για τον ΟΑΕΔ ύψους 903.913 ευρώ. Οι μειώσεις άρχισαν σταδιακά να αποτυπώνονται και στον μηνιαίο ενιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών δαπανών του ΟΑΕΔ από τον Οκτώβριο 2016 και μετά.

Για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη αναβάθμιση και να υπάρξει η παραπάνω σημαντική ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης, χρειάστηκε η συνδρομή εργαζομένων του ΟΑΕΔ από τα γραφεία Πληροφορικής των Περιφερειακών Διευθύνσεων και από τη Διεύθυνση Μηχανογράφησης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την επιτυχή υλοποίηση της πρώτης εκ των δύο μελετών - προτάσεων που υποβλήθηκαν στη διοίκηση ΟΑΕΔ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου ΟΑΕΔ. Η δεύτερη μελέτη-πρόταση, που αφορούσε την αναβάθμιση των συνδέσεων των επτά Περιφερειακών Διευθύνσεων ΟΑΕΔ με αξιοποίηση του Δικτύου Δημόσιας Διοίκησης ΣΥΖΕΥΞΙΣ, έχει ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο του 2016.

Ενδεικτικά αναφέρεται στη δημιουργία νέας αυτόνομης σύνδεσης σε κάθε υπηρεσία ανεξαρτήτως συστέγασης, στην αναβάθμιση της κεντρικής γραμμής δικτύου σύνδεσης της διοίκησης στο δίκτυο ΟΑΕΔ στα 200 Mbps, αντί για 150 Mbps που είχε αρχικά προταθεί, και τη διατήρηση τελικά των παλιών μισθωμένων κυκλωμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής και Νήσων (μόνο), λόγω της αποκλειστικής χρήσης της νέας διασύνδεσης μέσω ΣΥΖΕΥΞΙΣ για τις ανάγκες του νέου Call Center ΟΑΕΔ.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποδεικνύει περίτρανα ότι ο οργανισμός μπορεί να αναπτυχθεί και να στηριχθεί αξιοποιώντας το προσωπικό που διαθέτει και να απαλλαγεί από συνεργασίες που απομυζούν τον ΟΑΕΔ και δημιουργούν πολυποίκιλα προβλήματα.

Καλεί δε τη διοίκηση να επιβραβεύσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Η ομοσπονδία δεν παραλείπει δε να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους εργαζομένους που συνετέλεσαν στην υλοποίηση του έργου.


https://diulistirio.blogspot.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.



Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus