Διυλιστήριο: Δίκη Siemens: “Δείχνει” την κυβέρνηση Σημίτη ο Βουρλούμης

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

Δίκη Siemens: “Δείχνει” την κυβέρνηση Σημίτη ο Βουρλούμης

«Η απόφαση για την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ ΟΤΕ και Siemens ελήφθη το 1997 από το τότε Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ)»

Από την πρώτη κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ελήφθη η απόφαση για τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ ΟΤΕ και Siemens, είπε ο τότε πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Βουρλούμης.
«Η απόφαση για την σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ ΟΤΕ και Siemens ελήφθη το 1997 από το τότε Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ)», είπε ο επικεφαλής του Οργανισμού την περίοδο 2004-2010 που σήμερα (5/5/2017) συνέχισε την κατάθεση του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της σύμβασης «8002».
Όπως είπε ο μάρτυρας: «Η απόφαση για τις προγραμματικές συμβάσεις ελήφθη από το ΚΥΣΟΙΠ.
Σε αυτό συμμετείχε όλη η τότε κυβέρνηση.
Για την εκτέλεση των προγραμματικών συμβάσεων ήταν υπεύθυνος ο ΟΤΕ και οι σύμβουλοί του».
Ο κ. Βουρλούμης, ο οποίος σε πολλές ερωτήσεις απαντούσε «δεν γνωρίζω» ή «αυτά συνέβησαν πριν από εμένα» επανέλαβε στο δικαστήριο πως η επίδικη συμφωνία με τη Siemens για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, υπεγράφη τη δεδομένη στιγμή «γιατί επιτρεπόταν η απευθείας ανάθεση ενώ στη συνέχεια το νομοθετικό πλαίσιο άλλαξε και θα έπρεπε να γίνει διαγωνισμός», όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
Απαντώντας ωστόσο σε ερώτηση, υποστήριξε πως η συγκεκριμένη συμφωνία «ήταν μεγάλη και οικονομικά και τεχνολογικά για τον ΟΤΕ καθώς η προμήθεια εξοπλισμού καθορίζει την πορεία μιας εταιρείας στο μέλλον» ενώ τόνισε πως εκείνη την περίοδο υπήρχε έντονος ανταγωνισμός γιατί άνοιγαν οι επικοινωνίες.
Κατά την εξέταση του από συνηγόρους υπεράσπισης ο κ. Βουρλούμης είπε πως ουδέποτε επιχείρησε κάποιος να τον επηρεάσει σε ζητήματα προμηθειών του οργανισμού και συμπλήρωσε πως όταν κάποιος είναι επικεφαλής του ΟΤΕ «μπορεί να τον πάρει ένας υπουργός και να του πει κάτι».
Όπως κατέθεσε ο κ. Βουρλούμης όσο είχε τον έλεγχο του ΟΤΕ «είχαμε επαφή με το υπουργείο Μεταφορών για διάφορα θέματα. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, υπουργός Μεταφορών μου ζήτησε να παραιτηθώ και εγώ αρνήθηκα».

Πηγή www.bankingnews.gr

https://diulistirio.blogspot.gr/
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα
στη σελίδα μας.Το Διυλιστήριο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά με τα άρθρα που δημοσιεύονται τα οποία απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους.

Στο Διυλιστήριο δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

  • 0Blogger Comment
  • Facebook Comment
  • Disqus Comment

Αφήστε το μήνυμά σας

Δημοσίευση σχολίου

comments powered by Disqus